Pages

Friday, November 5, 2010

Kerap tonton TV punca hamil

WASHINGTON – Satu kajian yang diterbitkan kelmarin mendapati program-program televisyen yang mengandungi unsur seks mempunyai kaitan dengan kehamilan remaja.

Para penyelidik berkenaan menemu bual 2,000 remaja berumur 12 hingga 17 tahun sebanyak tiga kali antara 2001 dan 2004.

Hasil temu bual tersebut mendapati mereka yang mempunyai pendedahan yang tinggi terhadap seks di televisyen adalah dua kali lebih terdedah dengan kehamilan berbanding dengan remaja yang kurang pendedahan. – AFP

Sumber : Akhbar Kosmo (6 Nov 2008)

Monday, October 25, 2010

Basic First Aid

How to assess the needs of someone who has been injured or is in physiological distress
BASIC first aid allows you to quickly determine a person’s physical condition and the correct course of treatment, whether the distress is due to to choking, heart attack, allergic reactions, drugs or alchohol or other medical emergencies.

Friday, October 22, 2010

Bulu tebal tumbuh pada kulit budak

FENGKAI, China - Seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun mengejutkan doktor-doktor di China selepas tubuhnya ditumbuhi bulu tebal berwarna kelabu mirip bulu babi hutan, lapor sebuah akhbar.

Friday, October 8, 2010

Tapak kaki terbesar dinosaur dijumpai

PARIS - Pakar-pakar haiwan purba Perancis mendakwa mereka menemui tapak kaki dinosaur baru-baru ini yang dipercayai terbesar pernah ditemui.


Menurut seorang saintis Pusat Penyelidikan Saintifik Kebangsaan Perancis, Jean-Michel Mazin, kesan tapak kaki itu yang berukuran antara 1.4 meter hingga 1.5 meter panjang ditemui di pergunungan Jura.

Setakat ini sebanyak 20 tapak kaki dikesan di kawasan seluas 10 hektar namun saintis percaya terdapat ratusan atau ribuan lagi kesan sama yang belum ditemui.

Tapak kaki itu terpelihara dengan baik dan dipercayai daripada dinosaur jenis sauropod sebelum terbiar di dalam lumpur sehingga 150 juta tahun.

Penyelidik-penyelidik berkata, penemuan tersebut akan membantu mereka mendapatkan pengetahuan lebih baik mengenai haiwan berleher panjang itu.

Berdasarkan saiz tapak kaki itu, saintis-saintis menganggarkan berat dinosaur itu antara 30 hingga 40 tan dan panjang lebih 25 meter.

Sumber Akbar Kosmo 8/10/2009



Wednesday, October 6, 2010

Jom Siapa Nak Banner Exchange (Siapa Cepat Dia Dapat)

Jom bertukar banner dengan http://tahukeanda.blogspot.com/. Mudah sahaja macam biasa. Copy banner saya seperti dibawah dan postkan pada blog anda. Jangan risau tiada apa2 syarat dan tiada kerenah birokrasi.. blog top ke tak top ke.. semua sama rata.. siapa cepat dia diatas..



Kemudian emailkan lokasi banner anda  dan lama blog untuk anda untuk di link kan. Email --> tokwan23@gmail.com nak reply kat komen pun bleh gak cuma kalau tkde feedback dlm seminggu email balik takut terlepas pandang..

P/s ** Saiz banner mesti 125 X 125
      ***kepada otai2 yg tahi idung masin nak exchange bleh balik makan petai...
    

Sunday, October 3, 2010

Jom Siapa nak Banner Exchange

Jom bertukar banner dengan http://tahukeanda.blogspot.com/. Mudah sahaja macam biasa. Copy banner saya seperti dibawah dan postkan pada blog anda.



Kemudian emailkan lokasi banner anda  dan lama blog untuk anda untuk di link kan. Email --> tokwan23@gmail.com

Friday, October 1, 2010

Cuci tingkap tingkat 34 tanpa alat keselamatan


Ini lah aksi berani seorang pekerja pencuci mencuci tingkap dibangunan apartment tingkat 34 tanpa peralatan keselamtan di Dubai. Semuanya kerana wang..

Tuesday, September 28, 2010

Pelancaran www.tinjau.net Malaysia Online Marketplace

Sahabat-sahabat dan semua blogger-blogger anda dijemput untuk mengiklankan produk-produk anda dilaman http://www.tinjau.net secara percuma. Untuk makluman http://www.tinjau.net baru dilancarkan. kembangkan perniagaan anda bersama-sama kami dan jadikan produk-produk anda yang pertama di http://www.tinjau.net

Untuk Maklumat Lanjut Layari http://www.tinjau.net (Malaysia Marketplace)
Apa kelebihan http://www.tinjau.net/?

- Percuma Seumur Hidup
- Tiada sebarang login diperlukan
- Tidak memerlukan sebarang email confirmation
- Tiada expired date iklan anda sehingga anda sendiri yang memadamnya
- Anda boleh ubahsuai iklan yang sudah didaftarkan
- 4 keping gambar dibenarkan untuk upload
- Dibenarkan memasukkan link website anda di ruang iklan
- Mudah, Cepat dan Pantas
Jangan lepaskan peluang ini kembangkan perniagaan anda bersama http://www.tinjau.net/

Wednesday, September 8, 2010

Rancangan Membakar Al-Quran Oleh KAFIRUN

Pastor Terry Jones merupakan perancang upacara mebakar Kitab Suci Al-Quran bagi mengenang tragedi 11 September. Adakah Islam masih berdiam diri dengan perancangan tersebut. Ikutilah video temubual diantara CNN dan manusia racist ini. Moga Allah akan melaknatkan si durjana ini. Amin.




KABUL: Nyawa tentera Amerika Syarikat berada dalam bahaya jika sebuah gereja di Florida meneruskan rancangan untuk membakar kitab suci al-Quran pada ulang tahun serangan 11 September Sabtu ini.


Jeneral David Petraeus berkata, rancangan membakar kitab suci itu akan menjadi propaganda untuk Taliban di Afghanistan dan mencetuskan sentimen anti-Amerika Syarikat di seluruh dunia Islam.

Katanya, sebarang tindakan yang dilihat oleh penduduk Afghanistan sebagai penghinaan terhadap Islam sebelum ini telah menyebabkan keganasan sehingga mengorbankan nyawa.

Isnin lalu, kira-kira 200 jemaah berhimpun di sebuah masjid di Kabul kerana membantah rancangan pembakaran kitab suci itu sambil melaungkan slogan ‘Maut Untuk Amerika’ dan ‘Hidup Islam’ selama sejam selepas solat Zuhur.

Pusat Dove World Out-reach berkata sebelum ini, ia akan membakar kitab suci al-Quran pada ulang tahun kesembilan serangan 11 September sebagai bantahan apa yang didakwanya ‘kejahatan Islam.’ “Ia meletakkan nyawa tentera Amerika Syarikat dalam bahaya dan boleh menjejaskan keseluruhan usaha di Afghanistan.

“Ia hampir sama dengan tindakan yang dilakukan oleh Taliban dan boleh mencetuskan masalah besar.

“Bukan saja di sini tetapi di mana juga yang membabitkan kita dengan masyarakat Islam,” kata jeneral itu dalam kenyataan menerusi e-mel.

“Saya memandang berat tindak balas yang mungkin dilancarkan akibat pembakaran al-Quran itu.

“Khabar angin mengenai kemungkinan rancangan itu dilakukan sudah mencetuskan tunjuk perasaan seperti yang berlaku di Kabul, semalam.

“Jika ia dilakukannya juga, keselamatan tentera Amerika dan pekerja awam akan berada dalam bahaya,” tambahnya. - Agensi

Dipetik dari http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/TenteraASdalambahaya/Article

Lawak Bola Sepak

Ha..hah... lawak bola sepak


Tuesday, September 7, 2010

Cara-Cara Mencari Arah Kiblat Tanpa Menggunakan Kompas.

Video Menunjuk Cara-cara Mencari Arah Kiblat Tanpa Menggunakan Kompas.


Solat Sunat Hari Raya

Ramadhan bakal berakhir maka menjelmalah pula syawal yang dinanti-nantikan. Bersama-sama ini dikongsikan bersama Cara-cara serta lafaz niat Solat Sunat Hari Raya Aidilfitri.

Hukum mengerjakan Solat Sunat Hari Raya Aildilfitri atau Aidiladha adalah sunat muakkad yang dianjurkan oleh Rasulullah SAW.

Cara bagi mengerjakan solat sunat Aidilfitri adalah:

Niat Solat Sunat Aidilfitri:


أُصَلِّي سُنَّةَ لِعِيْدِ الْفِطْرِ رَكْعَتَيْنِ مَأْمُوْمًا لِلَّهِ تَعَالَى

Rakaat pertama : takbir 7kali selepas takbiratul ihram dan doa iftitah kemudian Al-Fatihah dan surah Al-Kafirun.

Rakaat ke-dua: takbir 5 kali dan Al-Fatihah serta Al-Ikhlas.

Khutbah Solat Sunat Aidilfitri.



Takbir Raya
اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَر ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَر أللهُ أَكْبَر وَِللهِ الْحَمْدُ . اللهُ أَكْبَر كَبِيْرًا وَالْحَمْدُ ِللهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَأَصِيْلاً ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهً وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِيْنَ لَهُ الدِّيْنَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُوْن . لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ ، صَدَقَ وَعْدَهُ ، وَنَصَرَ عَبْدَهُ ، وَأَعَزَّ جُنْدَهُ ، وَهَزَمَ اْلأَحْزَابَ وَحْدَهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ وَِللهِ الْحَمْدُ

Pengasuh Biadap dan tidak berhati perut

Kurang ajar dan tidak berperi kemanusia. Tidak tahu rakaman ini rakaman baru pun lama dan dimana lokasinya diluar negara atau didalam negara. Tetapi ianya tidak sepatut berlaku sedemikian rupa. Oleh itu sesiapa yang mempunyai pengasuh, pantau-pantau lah anak anda. Sekali-sekala korban sikit masa kerja anda dan lakukan terjah untuk untuk memantau adakah pengasuh anak anda menjaga mereka dengan baik atau sebaliknya.



*Kalau budak tu anak aku memang kutip gigi lah pengasuh tu.. bak kata orang ayam pungut jagung dia pungut gigi.

Friday, September 3, 2010

Kempen Tandatangan Membantah Saman Ekor

Tahu kah anda tentang saman/kompaun ekor akan di senaraihitam (blacklist) untuk memperbaharui cukai jalan? Kepada yang pengguna jalanraya anda seharusnya perlu mengetahui perkara ini. Walaubagaimana pun pihak kerajaan telah menangguh senaraihitam bermula Aug 2010 sehingga Jan 2011. Senaraihitam tersebut akan di aktifkan semula selepas Jan 2010. Jadi didalam tempoh tersebut pengguna jalanraya yang telah disaman (saman ekor) perlu menjelaskan kesemua saman ekornya sebelum ianya boleh memperbaharui cukai jalan.

Didalam hal ini kita tidak boleh menyalahkan 100%

Thursday, September 2, 2010

Mencari Calon Menantu

Seorang Ibu ingin mencari calon menantu wanita yang sesuai dan sepadan untuk anak lelakinya umur 30 tahun.Masih bujang. Pekerjaan Doktor di Selangor... Hahahaha... siapa yang layak boleh cuba buat permohonan..

Tuesday, August 31, 2010

Tahukah anda, Siapakah Anda?

Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s


Siapakah orang yang manis senyumanya? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?

Monday, August 30, 2010

Video TERJAH Penjenayah Cyber

Aku baru terima email dari m2u@maybank.com.my  ingat ada orang transfer duit.. Raya dah nak dekat. Masyuk..masyukk... tapi bila buka, email tu suruh aku aktif kan akaun aku. Katanya untuk sekuriti la konon. Kalau tak aktifkan akaun maybank aku akan ditutup buat sementara waktu... Hahahaha..
pala hangguk dia...Kepada yang ....

Sunday, August 29, 2010

Apa Khabar Saudara Kita Di Selatan Thailand?

Hari ini 20 Ramadhan 1431 bersamaan 30 Aug 2010, sudah 20 hari kita berpuasa. diharap kita semua dapat menunaikan ibadah puasa tanpa sebarang masalah. Terkenang kembali pada bulan puasa tahun 2004 iaitu 4 tahun yang lalu. Ingatkah anda apa yang berlaku sekitar bulan Ramadhan tahun ini? Mungkin ada yang mengingatinya dan mungkin ada yang terlupa atau pun ada yang tidak tahu dan tidak ingin tahu. Peristiwa ini berlaku dinegara jiran kita disebelah utara/pantai timur Malaysia. Tak Bai..

Merdeka!!!!

Hari 29 Aug 2010 lagi 2 hari nak sambut Hari Kebangsaan Negara Kita yang ke 53 tahun.
Bila cakap Merdeka semuanya nak sambut, sana Merdeka sini Merdeka tapi tahukah anda
tema hari Kemerdekaan ke-53 pada tahun ini? Kalau yang sudah tahu bagus, tapi yang belum tahu ambil-ambil lah tahu.. ialah “1Malaysia Menjana Transformasi”

Dan antara lain yang rasanya kita sebagai rakyat Malaysia perlu tahu ialah:-
1) Rukun Negara

Saturday, August 28, 2010

Setup Streamyx Menggunakan Modem Aztech

Cara-cara untuk setup Streamyx menggunkan modem streamyx. Sambungkan semua kabel-kabel. Sambungannya adalah seperti gambarajah dibawah:-

Kemudian on kan modem anda. Pastikan lampu indicator untuk DSL berkelip-kelip dan berhenti. Jika ianya

Wednesday, August 25, 2010

Malam ke Lima Bersama Detox Foot Patch

Sudah malam kelima tidurku bersama Detox Foot Patch. Badan bila bangun pagi rasa segar jika di compare dengan sebelum memakainya. Nak tidur senang nak bangun pun senang. Rasalah perbezaannya. Masa nak tidur rasa layan jer tapak kaki rasa suam-suam campur dengut-dengut.. Pendapat aku lah.. memang berkesanlah pada badan aku. Pada badan orang lain tak tahu lah pulak.. Apa2 pun jom kita tengok gambar yang d capture untuk malam ke 5 ni.. Tapi gambar malam ni agak sempoi sikit.. sebab ada tiga pemakai detox..

Sunday, August 22, 2010

Malam ke 4 Bersama Detox Foot Patch

Salam Ramadhan...
Disebabkan kesibukan dengan tugas, maka tak dapat untuk saya update malam ke 4 saya bersama Detox mengikut masa pemakaian. Walaubagaimana pun gambar tetap diambil mengikut masa pemakaian, cuma upadte di blog sahaja yang lambat.

Dari segi kesan pada badan ianya seperti malam-malam yang lepas. Tidur pun puas dan bangun dan kepala pun badan terasa ringan. Semasa menampal pun macam biasa rasa suam-suam panas dan rasa seperti

Thursday, August 19, 2010

Percuma Untuk Anda

Buat semua blogger2 yang mencari pendapatan sampingan melalui penyertaan affiliate2 untuk produk2 ebook, tahukeanda.blogspot ingin memberitahu anda bahawa terdapat satu portal yang menawarkan pengiklanan percuma link2 affiliate untuk produk ebook. Jadi disamping anda menampal iklan di blog anda dan rakan2 anda juga boleh promo kan link anda dilaman ini iaitu http://www.ebookstorage.net secara percuma.

Tuesday, August 17, 2010

Malam Ketiga Bersama DETOX FOOT PATCH

Ini update untuk malam ketiga pula. Macam malam-malam sebelumnya bila bangun badan dan kepala rasa ringan. Jom tengok gambar kesan pemakaian untuk malam ketiga seperti dibawah:-















Kepada yang baru membaca entri ini, ada boleh lihat gambar kesan pemakaian DETOX FOOT PATCH di malam pertama dan kedua.

Klik link dibawah untuk melihat:-
Malam Pertama
Malam Kedua

Nantikan upadate untuk malam keempat.

Friday, August 13, 2010

Malam Kedua Bersama DETOX FOOT PATCH

Seperti yang dijanjikan update untuk malam kedua saya bersama DETOX FOOT PATCH. Gambar hasil daripada sedutan toksin dari kaki saya adalah seperti dibawah:-


















Untuk pagi ni..macam semalam badan rasa segar dan ringan.
Dilihat daripada gambar jika dibandingkan  dengan semalam rasanya tiada beza sangat
cuma nampak macam kurang sikit sahaja. Mungkin badan ku ni banyak toksin. Biasalah perokok tegar.
Apa-apa pun yang penting badan rasa sedap..

Nantikan update untuk hari ketiga saya bersama  DETOX FOOT PATCH

Kepada yang belum tengok Malam Pertama Bersama Detox Foot Patch Klik Sini



Ruangan Iklan Berbayar


http://malaysia.youthsays.com/tokwan/celcom48

Malam Pertama Bersama DETOX FOOT PATCH

Semalam ada beli DETOX FOOT PATCH (Pelekat Kaki PenyahToksin) teringin nak pakai sebab badan selalu lenguh-lenguh, kaki lenguh-lenguh, tidur malam susah, bangun pagi lagi susah... jadi belilah saya satu kotak yang didalamnya mengandungi 20 keping. Harga tak mahal sangat pun. RM30 sahaja.

Ini lah set yang dibeli. Dah beli apa lagi pakai la... Cara pakai senang saja. Ambil yang warna hijau itu tampal pada pelekat yang putih tu dan tampal pada tapak kaki.. Lepas tampal apa lagi? Tidurlah.. sambil melayan tapak kaki yang rasa macam panas-panas suam lalu terlelaplah saya. Rasanya dalam pukul 11:00 dan padam.

Saturday, August 7, 2010

Gigi Bongsu Oh Gigi Bongsu

Gigi Bongsu adalah 4 batang gigi geraham yang terakhir akan tumbuh bagi seseorang. Gigi Bongsu ini akan tumbuh semasa lingkungan umur 20-30 tahun. Namun ada juga sesetengahnya masih tumbuh selepas berumur 30 tahun. Bagi gigi bongsu yang tumbuh secara sempurna biasanya tiada masalah, tetapi bagi gigi bongsu yang tumbuh senget, melintang dan sebagainya akan menyebab individu itu akan mengalami bengkak dan sakit.

Lihat Gambar-Gambar Gigi Bongsu

Wednesday, August 4, 2010

Bayar HUTANG Atau SIMPAN ??

DUIT: Bayar hutang atau simpan?

Walaupun terdapat banyak maklumat yang boleh diperolehi mengenai pengurusan wang, kebanyakan daripada kita masih lagi tidak dapat merancang kewangan dengan baik. Statistik menunjukkan bahawa hutang kad kredit rakyat Malaysia berjumlah hampir RM25 bilion (setakat Mac 2010). Situasi ini sememangnya merisaukan dan isu kepentingan menyimpan duit dan membayar hutang sepatutnya menjadi satu perkara yang dititik beratkan oleh semua lapisan masyarakat.

Belajar Guitar Lagu Nirvana About A Girl Versi Vid

Entri ini adalah untuk peminat-peminat guitar yang baru menjinak-jinak bermain guitar. Untuk sebagai permulaan adalah baik kita mulakan dengan lagu-lagu yang agak mudah dahulu. Tahu Kumpulan Nirvana? Merupakan sebuah Grunge Band yang popular suatu ketika dahulu. Namun kumpulan itu telah pun terkubur selepas vokalis + guitar utamanya dilaporkan membunuh diri. Kembali kepada topik asal, jom kita belajar main guitar lagu Nirvana yang bertajuk About A Girl.

Sunday, August 1, 2010

Basic Troubleshoot Streamyx anda

Kebanyakan pengguna-pengguna internet di Malaysia menggunakan internet melalui ISP TM. Iaitu Streamyx kadang-kadang apabila terlalu lama modem tidak di offkan atau modem hang akan menggagalkan anda untuk melayari internet. Disini dikongsikan serba sedikit basic untuk troubleshoot sebelum anda menghubungi TM untuk pembaikpulihan.
 
Copyright 2009 Tahu Ke Anda?. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan