Pages

Monday, October 25, 2010

Basic First Aid

How to assess the needs of someone who has been injured or is in physiological distress
BASIC first aid allows you to quickly determine a person’s physical condition and the correct course of treatment, whether the distress is due to to choking, heart attack, allergic reactions, drugs or alchohol or other medical emergencies.

Friday, October 22, 2010

Bulu tebal tumbuh pada kulit budak

FENGKAI, China - Seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun mengejutkan doktor-doktor di China selepas tubuhnya ditumbuhi bulu tebal berwarna kelabu mirip bulu babi hutan, lapor sebuah akhbar.

Friday, October 8, 2010

Tapak kaki terbesar dinosaur dijumpai

PARIS - Pakar-pakar haiwan purba Perancis mendakwa mereka menemui tapak kaki dinosaur baru-baru ini yang dipercayai terbesar pernah ditemui.


Menurut seorang saintis Pusat Penyelidikan Saintifik Kebangsaan Perancis, Jean-Michel Mazin, kesan tapak kaki itu yang berukuran antara 1.4 meter hingga 1.5 meter panjang ditemui di pergunungan Jura.

Setakat ini sebanyak 20 tapak kaki dikesan di kawasan seluas 10 hektar namun saintis percaya terdapat ratusan atau ribuan lagi kesan sama yang belum ditemui.

Tapak kaki itu terpelihara dengan baik dan dipercayai daripada dinosaur jenis sauropod sebelum terbiar di dalam lumpur sehingga 150 juta tahun.

Penyelidik-penyelidik berkata, penemuan tersebut akan membantu mereka mendapatkan pengetahuan lebih baik mengenai haiwan berleher panjang itu.

Berdasarkan saiz tapak kaki itu, saintis-saintis menganggarkan berat dinosaur itu antara 30 hingga 40 tan dan panjang lebih 25 meter.

Sumber Akbar Kosmo 8/10/2009



Wednesday, October 6, 2010

Jom Siapa Nak Banner Exchange (Siapa Cepat Dia Dapat)

Jom bertukar banner dengan http://tahukeanda.blogspot.com/. Mudah sahaja macam biasa. Copy banner saya seperti dibawah dan postkan pada blog anda. Jangan risau tiada apa2 syarat dan tiada kerenah birokrasi.. blog top ke tak top ke.. semua sama rata.. siapa cepat dia diatas..



Kemudian emailkan lokasi banner anda  dan lama blog untuk anda untuk di link kan. Email --> tokwan23@gmail.com nak reply kat komen pun bleh gak cuma kalau tkde feedback dlm seminggu email balik takut terlepas pandang..

P/s ** Saiz banner mesti 125 X 125
      ***kepada otai2 yg tahi idung masin nak exchange bleh balik makan petai...
    

Sunday, October 3, 2010

Jom Siapa nak Banner Exchange

Jom bertukar banner dengan http://tahukeanda.blogspot.com/. Mudah sahaja macam biasa. Copy banner saya seperti dibawah dan postkan pada blog anda.



Kemudian emailkan lokasi banner anda  dan lama blog untuk anda untuk di link kan. Email --> tokwan23@gmail.com

Friday, October 1, 2010

Cuci tingkap tingkat 34 tanpa alat keselamatan


Ini lah aksi berani seorang pekerja pencuci mencuci tingkap dibangunan apartment tingkat 34 tanpa peralatan keselamtan di Dubai. Semuanya kerana wang..
 
Copyright 2009 Tahu Ke Anda?. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan