Pages

Tuesday, August 31, 2010

Tahukah anda, Siapakah Anda?

Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s


Siapakah orang yang manis senyumanya? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?

Monday, August 30, 2010

Video TERJAH Penjenayah Cyber

Aku baru terima email dari m2u@maybank.com.my  ingat ada orang transfer duit.. Raya dah nak dekat. Masyuk..masyukk... tapi bila buka, email tu suruh aku aktif kan akaun aku. Katanya untuk sekuriti la konon. Kalau tak aktifkan akaun maybank aku akan ditutup buat sementara waktu... Hahahaha..
pala hangguk dia...Kepada yang ....

Sunday, August 29, 2010

Apa Khabar Saudara Kita Di Selatan Thailand?

Hari ini 20 Ramadhan 1431 bersamaan 30 Aug 2010, sudah 20 hari kita berpuasa. diharap kita semua dapat menunaikan ibadah puasa tanpa sebarang masalah. Terkenang kembali pada bulan puasa tahun 2004 iaitu 4 tahun yang lalu. Ingatkah anda apa yang berlaku sekitar bulan Ramadhan tahun ini? Mungkin ada yang mengingatinya dan mungkin ada yang terlupa atau pun ada yang tidak tahu dan tidak ingin tahu. Peristiwa ini berlaku dinegara jiran kita disebelah utara/pantai timur Malaysia. Tak Bai..

Merdeka!!!!

Hari 29 Aug 2010 lagi 2 hari nak sambut Hari Kebangsaan Negara Kita yang ke 53 tahun.
Bila cakap Merdeka semuanya nak sambut, sana Merdeka sini Merdeka tapi tahukah anda
tema hari Kemerdekaan ke-53 pada tahun ini? Kalau yang sudah tahu bagus, tapi yang belum tahu ambil-ambil lah tahu.. ialah “1Malaysia Menjana Transformasi”

Dan antara lain yang rasanya kita sebagai rakyat Malaysia perlu tahu ialah:-
1) Rukun Negara

Saturday, August 28, 2010

Setup Streamyx Menggunakan Modem Aztech

Cara-cara untuk setup Streamyx menggunkan modem streamyx. Sambungkan semua kabel-kabel. Sambungannya adalah seperti gambarajah dibawah:-

Kemudian on kan modem anda. Pastikan lampu indicator untuk DSL berkelip-kelip dan berhenti. Jika ianya

Wednesday, August 25, 2010

Malam ke Lima Bersama Detox Foot Patch

Sudah malam kelima tidurku bersama Detox Foot Patch. Badan bila bangun pagi rasa segar jika di compare dengan sebelum memakainya. Nak tidur senang nak bangun pun senang. Rasalah perbezaannya. Masa nak tidur rasa layan jer tapak kaki rasa suam-suam campur dengut-dengut.. Pendapat aku lah.. memang berkesanlah pada badan aku. Pada badan orang lain tak tahu lah pulak.. Apa2 pun jom kita tengok gambar yang d capture untuk malam ke 5 ni.. Tapi gambar malam ni agak sempoi sikit.. sebab ada tiga pemakai detox..

Sunday, August 22, 2010

Malam ke 4 Bersama Detox Foot Patch

Salam Ramadhan...
Disebabkan kesibukan dengan tugas, maka tak dapat untuk saya update malam ke 4 saya bersama Detox mengikut masa pemakaian. Walaubagaimana pun gambar tetap diambil mengikut masa pemakaian, cuma upadte di blog sahaja yang lambat.

Dari segi kesan pada badan ianya seperti malam-malam yang lepas. Tidur pun puas dan bangun dan kepala pun badan terasa ringan. Semasa menampal pun macam biasa rasa suam-suam panas dan rasa seperti

Thursday, August 19, 2010

Percuma Untuk Anda

Buat semua blogger2 yang mencari pendapatan sampingan melalui penyertaan affiliate2 untuk produk2 ebook, tahukeanda.blogspot ingin memberitahu anda bahawa terdapat satu portal yang menawarkan pengiklanan percuma link2 affiliate untuk produk ebook. Jadi disamping anda menampal iklan di blog anda dan rakan2 anda juga boleh promo kan link anda dilaman ini iaitu http://www.ebookstorage.net secara percuma.

Tuesday, August 17, 2010

Malam Ketiga Bersama DETOX FOOT PATCH

Ini update untuk malam ketiga pula. Macam malam-malam sebelumnya bila bangun badan dan kepala rasa ringan. Jom tengok gambar kesan pemakaian untuk malam ketiga seperti dibawah:-















Kepada yang baru membaca entri ini, ada boleh lihat gambar kesan pemakaian DETOX FOOT PATCH di malam pertama dan kedua.

Klik link dibawah untuk melihat:-
Malam Pertama
Malam Kedua

Nantikan upadate untuk malam keempat.

Friday, August 13, 2010

Malam Kedua Bersama DETOX FOOT PATCH

Seperti yang dijanjikan update untuk malam kedua saya bersama DETOX FOOT PATCH. Gambar hasil daripada sedutan toksin dari kaki saya adalah seperti dibawah:-


















Untuk pagi ni..macam semalam badan rasa segar dan ringan.
Dilihat daripada gambar jika dibandingkan  dengan semalam rasanya tiada beza sangat
cuma nampak macam kurang sikit sahaja. Mungkin badan ku ni banyak toksin. Biasalah perokok tegar.
Apa-apa pun yang penting badan rasa sedap..

Nantikan update untuk hari ketiga saya bersama  DETOX FOOT PATCH

Kepada yang belum tengok Malam Pertama Bersama Detox Foot Patch Klik Sini



Ruangan Iklan Berbayar


http://malaysia.youthsays.com/tokwan/celcom48

Malam Pertama Bersama DETOX FOOT PATCH

Semalam ada beli DETOX FOOT PATCH (Pelekat Kaki PenyahToksin) teringin nak pakai sebab badan selalu lenguh-lenguh, kaki lenguh-lenguh, tidur malam susah, bangun pagi lagi susah... jadi belilah saya satu kotak yang didalamnya mengandungi 20 keping. Harga tak mahal sangat pun. RM30 sahaja.

Ini lah set yang dibeli. Dah beli apa lagi pakai la... Cara pakai senang saja. Ambil yang warna hijau itu tampal pada pelekat yang putih tu dan tampal pada tapak kaki.. Lepas tampal apa lagi? Tidurlah.. sambil melayan tapak kaki yang rasa macam panas-panas suam lalu terlelaplah saya. Rasanya dalam pukul 11:00 dan padam.

Saturday, August 7, 2010

Gigi Bongsu Oh Gigi Bongsu

Gigi Bongsu adalah 4 batang gigi geraham yang terakhir akan tumbuh bagi seseorang. Gigi Bongsu ini akan tumbuh semasa lingkungan umur 20-30 tahun. Namun ada juga sesetengahnya masih tumbuh selepas berumur 30 tahun. Bagi gigi bongsu yang tumbuh secara sempurna biasanya tiada masalah, tetapi bagi gigi bongsu yang tumbuh senget, melintang dan sebagainya akan menyebab individu itu akan mengalami bengkak dan sakit.

Lihat Gambar-Gambar Gigi Bongsu

Wednesday, August 4, 2010

Bayar HUTANG Atau SIMPAN ??

DUIT: Bayar hutang atau simpan?

Walaupun terdapat banyak maklumat yang boleh diperolehi mengenai pengurusan wang, kebanyakan daripada kita masih lagi tidak dapat merancang kewangan dengan baik. Statistik menunjukkan bahawa hutang kad kredit rakyat Malaysia berjumlah hampir RM25 bilion (setakat Mac 2010). Situasi ini sememangnya merisaukan dan isu kepentingan menyimpan duit dan membayar hutang sepatutnya menjadi satu perkara yang dititik beratkan oleh semua lapisan masyarakat.

Belajar Guitar Lagu Nirvana About A Girl Versi Vid

Entri ini adalah untuk peminat-peminat guitar yang baru menjinak-jinak bermain guitar. Untuk sebagai permulaan adalah baik kita mulakan dengan lagu-lagu yang agak mudah dahulu. Tahu Kumpulan Nirvana? Merupakan sebuah Grunge Band yang popular suatu ketika dahulu. Namun kumpulan itu telah pun terkubur selepas vokalis + guitar utamanya dilaporkan membunuh diri. Kembali kepada topik asal, jom kita belajar main guitar lagu Nirvana yang bertajuk About A Girl.

Sunday, August 1, 2010

Basic Troubleshoot Streamyx anda

Kebanyakan pengguna-pengguna internet di Malaysia menggunakan internet melalui ISP TM. Iaitu Streamyx kadang-kadang apabila terlalu lama modem tidak di offkan atau modem hang akan menggagalkan anda untuk melayari internet. Disini dikongsikan serba sedikit basic untuk troubleshoot sebelum anda menghubungi TM untuk pembaikpulihan.
 
Copyright 2009 Tahu Ke Anda?. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan